ev. templom
Ev. templom, modern, 1930. Tervezte Sándy Gyula.
:
Három utca által határolt területen, szabadon álló, vakolatlan, klinkertéglából falazott, keletelt, előtornyos, nyeregtetős modern stílusú templom, a hajót nem teljes magasságában és szélességében záró, félköríves szentéllyel, hozzá két oldalról kapcsolódó egyenes záródású sekrestyével és dél-keleti hátsó bejárati kis előcsarnokkal.
A négyszöghasábszerűen képzett torony három oldalát a sarkok mentén lekerekített, téglány alaprajzú előcsarnok fogja közre, ami nem éri el a hajó magasságát. Két oldalát félnyeregtető, homlokoldalát timpanon zárja, oromzatában népiesen díszített felirattal. Az oszlopokkal képzett bélletes vörös terméskőből faragott főkapu, félköríves záródású, rusztikázott kváderekkel keretezett, zárókövéből induló kereszttel, a járószinttől három lépcső választja el.
A torony minden oldalának középtengelyében keskeny, íves záródású ablakok húzódnak, amelyek osztottak, osztásaikon népi motívumok, kis könyöklőpárkányokkal tagoltak. A felső zónának mind a négy visszaléptetett, megkülönböztetett színű, festett népi motívumos, hármas ikerablakát a sarkok mentén falpillérszerű tagozatok fogják közre, ugyancsak megkülönbözetett ívsoros kis lábazati résszel, és körbefutó teljes párkányzattal. A tornyot fiatornyokkal közrefogott tűsisak zárja.(jelenleg felújítás alatt)
A négytengelyes hajó, fiálés támpillérekkel tagolt, ablakai félköríves záródásúak, téglából rakott szalagkeretesek, alul rézsűs kő könyöklőpárkánnyal. A középtengelyben álló ablakok felső részét visszaugratott, vakolt felületű mezőit népi motívumok keretszerűen díszítik. A hajót két oldalról lezáró főpárkányzat fogrovatos.
A szentély és a sekrestye ablakai kör, ill.félkörívben záródnak. A sekrestye észak-keleti oldalához nyílásokkal áttört kőkerítés kapcsolódik.
A templom körbefutó terméskő lábazatának szintje a sekrestye felöl eltérő magasságú.

A templom és környezete tökéletes állapotban van. Bejutni nem tudtam.