Posta, volt lakóház, klasszicista, 1830 körül. Városfal.
Külső:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, L alaprajzú, egyemeletes, klasszicista lakóépület. Téri homlokzata 3+3+3 tengelyes, középrizalitos kialakítású, kétrészes övpárkány osztja, az oldalrizalitokon háromrészes, a rizaliton csonka főpárkány zárja.
A rizalit földszinti két ablaka egyenes záródású, könyöklős, a rizaliton végigfutó szemöldökpárkányuk fölött ívsorral. Középen nyíló kapuja szegmensíves, pilaszterek keretezik, ívének belső fele kazettás kiképzésű. A rizalit fölött az övpárkány fríze triglifekkel tagolt. A földszint oldalsó részeinek ablakait dór pilaszterek választják el, köztük mélyített faltükörben ülnek az egyenes záródású, de félkörzáródású szalagkerettel alakított ablakok.
A rizalit emeleti részének középtengelyében szélesebb, egyenes záródású, keretezetlen ablak, balluszteres mellvédje szélén álló, páros, korinthizáló (eol, lótusz?) fejezetű féloszlopok tartják a háromrészes szemöldökpárkányt s azon a tört keretű timpanont. A két oldalsó ablak egyenes záródású, tagozott szalagkeretes, faltáblás mellvéddel. A rizalit fölött alacsony attika emelkedik. Az emelet oldalsó részének ablakait kannelúrás törzsű, ión pilaszterek választják el, az ablakok egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, faltáblás mellvéddel, egyenes szemöldökkel.
Udvari homlokzata toszkán pilaszterekkel osztott, az ablakok szalagkeretesek, könyöklőjük alatt tükrös mellvéddel.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső:
Kapualja oldalfalát toszkán pilaszterek, valamint közöttük álló, pilaszterkeretezésű ablakok fölött futó ívsoros párkány osztja, hevederes dongaboltozata kazettás díszű. Balra háromkarú, két orsótéri pillérrel alakított, vörösmárvány lépcsőfokú lépcsőház nyílik, az emelkedőben dongaboltozattal, a pihenőben csehsüvegboltozattal fedve. A lépcsőház az emeleten nagyobb előtérbe torkollik, mely oszlopokkal alakított hármas (diadalíves) nyílással vezet a folyosóra.
Mindkét szint jórészt középfolyosós, mely a földszinten dongaboltozattal fedett, az emeleten síkfödémes. A folyosóról két oldalt nyíló helyiségek a földszinten boltozottak, az emeleten síkfödémesek.

Szinte hibátlan, nagyon szép, gondozott, jó állapotú épület.