Lakóház, copf, 1800 körül. Városfal.
Külső:
Utcasorba illeszkedő, három oldalán szabadon álló, két utcára néző homlokzatú, saroktengelyes, L alaprajzú, egyemeletes későbarokk (copf) saroképület.
Téri homlokzata 2+1+2 tengelyes, középső tengelye kissé előrelép. A magas kőlábazatú homlokzatot csonka főpárkány zárja. A homlokzat oldalsó két-két, tükrös lizénák keretezte tengelyében az emeleti ablakok mellvédje a földszinti ablakok szemöldökén ül.
A földszinti ablakok egyenes záródásúak, könyöklősek, szemöldökükig nyúló keretezésükön faltámlás szemöldökdísszel. Az emeleti ablakok szalagkeretesek, egyenes záródásúak, könyöklőjük alatt fogrovatos, rozettás táblájú mellvéddel, állókonzolos szemöldökük alatt konzolsoros faltáblával.
A lizénakeretezésű, szélesebb rizalit földszintjén egyenes záródású, kőkeretes kapu, melynek egyenes fogrovatos szemöldökpárkányát hat állókonzol tartja. A rizalit emeletén az oldalsó emeleti ablakokkal megegyező ablak ül szélesebb falsíkban. Az épület kissé előrelépő saroktengelye, valamint a Budai úti, háromtengelyes oldalhomlokzat a főhomlokzat szélső tengelyeivel megegyező kialakítású.
Udvari homlokzata többszöri, kissé átgondolatlan átalakítás nyomait tükrözi. Szabálytalan kiosztású nyílásai változatos formájúak, néhol szalagkeretesek. A homlokzat egy része előtt újabb függőfolyosó vezet a keletről csatlakozó, emeletes, későbbi oldalszárnyhoz. Az északi telekhatár keleti végén kapcsolódó földszintes szárny Budai úti kéttengelyes homlokzatát toszkán pilasztereken támaszkodó, háromrészes főpárkány zárja, ablakai egyenes záródásúak, szalagkeretesek, könyöklővel.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső:
Kapualja hatszakaszos, bojtdíszes konzolokon támaszkodó, hevederes csehsüvegboltozattal fedett. A negyedik szakaszból jobbra nyílik a háromkarú, emelkedő záradékvonalú dongaboltozattal fedett, kissé átalakított lépcsőház, orsótéri falának vakárkádjaiban kőballuszteres korláttal.
Földszinti helyiségei boltozottak.

Erősen romló állapotú, gondozatlan épület, sok vakolat hibával