Lakóház, klasszicista, 19. sz. első fele. Városfal.
Külső:
Utcasorba illeszkedő, három oldalán szabadon álló, eredetileg U alaprajzú, a csatlakozó U alakú földszintes résszel körülépített udvarossá lett, egyemeletes későbarokk, kora-klasszicista saroképület.
Főhomlokzata 2+2+1+2+2 tengelyes, oldal- és középrizalitos. A rizalitokat övpárkány osztja, az egész homlokzatot kétrészes főpárkány zárja. Ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek.
Az oldalrizalitok emeleti ablakai csökevényes fejezetű pilaszterekkel határolt mezőkben ülnek, könyöklősek, állókonzolos szemöldökűek. A középrizalitot mindkét szinten lizénák határolják, melyek fölött övpárkány golyvázódik. A rizalit földszintjén kosáríves vállpárkányos, kerékvetős kőkeretű kapu, eredeti kapuszárnyakkal. Emeleti ablaka széles, hullámos oldalú keretezésben ül, könyöklője alatt kis köténnyel, állókonzolos szemöldöke alatt tükrös táblával.
Az épület sarkán zárterkély, mely két gazdag profilozású konzolon nyugszik, kőkeretes, egyenes záródású ablakai alatt tükrös mellvéd.
Oldalhomlokzata öttengelyes, övpárkánnyal osztott. Emeleti ablakai szalagkeretesek, csökevényes fejezetű, párosan álló pilaszterekkel határolt mezőkben ülnek, a jobb szélső vakablak. A földszint jobb 2. és 3. tengelyében van csupán ablak.
Udvari homlokzata előtt szima profilú konzolokon nyugvó függőfolyosó fut, (copf) oválisdíszű kovácsoltvas korláttal, tört vonalú bekötővasakkal. A homlokzat ajtajai félkörívesek, az ablakok egyenes záródásúak, mind keretezetlen.
Hátul földszintes szárny csatlakozik.

Belső:
Kapualja párkánnyal övezett, fiókos dongaboltozattal fedett. A végén balra indul a háromkarú lépcsőház, orsótéri falában vasrács. A kezdetén még boltozott lépcsőház az emeleten egyterű előcsarnokba vezet, melyet törpepillérek között kovácsoltvas korlát határol.
Az utcai szárny két-, az oldalszárnyak egytraktusosak.

Teljesen gondozatlan, elhanyagolt, lassan romló állapotú lakóház.