Lakóház, barokk, 18. sz. Homlokzata átalakítva. Városfal.
Külső:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egyemeletes, U alaprajzú (a hátul csatlakozó U alaprajzú, földszintes szárnnyal zárt udvar alakul), barokk jellegű lakóház.
Utcai homlokzata 3+2+3 tengelyes, középrizalitos, tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja.
Földszinti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, könyöklővel. A rizalit földszintje vízszintes vakolatsávozásos, benne kerékvetőköves, kosáríves, váll- és záróköves barokk kapu, eklektikus kapuszárnyakkal. A kapu zárókövében címer. A rizalit fölött hasáb alakú, tükrös díszű attika. A homlokzaton Szekfű Gyula emléktáblája.
U alakú udvarának ablakai keretezetlenek, egyenes záródásúak. Mindhárom oldal előtt függőfolyosó fut, mely szima profilú konzolokon támaszkodik. A függőfolyosó kovácsoltvas korlátja gombos kialakítású, szép bekötővasai virágdíszesek.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső:
Kapualja ötszakaszos, hevederes csehsüvegboltozattal fedett, a negyedik szakaszból balra nyílik a lépcsőház, melynek húzott-íves lépcsőjét egy orsótéri pillér tartja.

A régi épület meglehetősen elhanyagolt állapotban van, sok hibával.