Lakóház, barokk eredetű, kora eklektikus, 19. sz. második fele. Városfal.
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, L alaprajzú, egyemeletes lakóépület.
Utcai homlokzata 1+4 tengelyes, oldalrizalitos, tagozott övpárkány és végigfutó emeleti könyöklőpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja, ennek frízében fekvő hasáb alakú szellőzők, felettük konzolok. Földszintjén vízszintes vakolatsávozás. Az oldalrizalitot erőteljes kváderezésű pilaszterek határolják.
Földszinti ablakai egyenes záródásúak, tagozott, füles kialakítású szalagkerettel, könyöklővel. Az ablakok alatt a lábazatban fekvő hasáb alakú pinceablakok. Jobb szélső tengelyében szegmensíves, keretezetlen kapu, eklektikus kapuszárnyakkal.
Emeleti ablakai végigfutó könyöklőpárkányon ülnek, az oldalsó négy ablak egyenes záródású, tagozott szalagkeretes, állókonzolos szemöldökkel, mellvédjükben relief, mely lábukat vázára helyező griffeket ábrázol. A rizalit ablaka aediculás kialakítású, kompozit fejezetű pilaszterek övezik, egyenes záródása felett háromrészes szemöldök, háromszögű timpanonnal, mellvédjében ballusztráddal. A rizalit felett a főpárkány frízében fonatos dísz. A rizalitot határoló pilaszterek felett a főpárkány golyvázódik, frízében koszorúdísz látható.
Udvari homlokzata övpárkánnyal osztott, szabálytalan kiosztású nyílásai jellegtelenek. Az északi szárny előtt függőfolyosó, elegáns kovácsoltvas korláttal, szép bekötővasakkal.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső:
Kapualja négy szakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett, a falakat stukkóarchitektúra élénkíti: az oldalfalakon faltáblázatok, háromrészes, zárókődíszes főpárkány, a mennyezeten keretezett boltmezők rajzolódnak ki.
A kapualj harmadik boltszakaszából jobbra nyílik az egyterű, három karos lépcsőház, míves kovácsoltvas korláttal.

Kisebb sérülésekkel, de aránylag jó állapotú épület.