Ref. templom, késő klasszicista, 1844.
:
Szabadon álló, középtornyos, klasszicizáló, egyhajós, cseréptetős templom, keleti lezárása egyenes. A klasszicizáló templomhomlokzata három tengelyes, toszkán fejezetű falpillérekkel tagolt, timpanonos lezárással, egyenes záródású ablakokkal, középtengelyében kőkeretes ajtóval. A templom homlokzat síkjától visszaléptetett négyszöghasáb alakú torony alsó zónájához két oldalt lépcsősen tagolt oromfal kapcsolódik, a felső része toszkán fejezetű pilaszeterekkel tagolt, teljes főpárkány zárja minden oldalon timpanonokkal. A négyszögből nyolcszögbe átmenő, a timpanonok magasságából kissé kiemelkedő felsőzónát törtvonalú sisak zárja. A torony négy ablaka egyenes záródású, felettük órákkal.
A déli homlokzata öttengelyes, szalagkeretes nyílásai egyenes záródásúak, a második és a negyedik tengelyben álló felső ablakok félkörívesek, a középtengely kőkeretes kapuja a járószinttől egy lépcsővel emelekedik.
Az északi homlokzat négytengelyes, szélső tengelyeinek alsó részén egyenes záradású, szalagkeretes vakablakok állnak, a középső tengelyekben félköríves záródású nyílások húzódnak. Mindkét homlokzat félköríves ablakait kis párkányok kötik össze, valamint szélső tengelyeit vízszintesen vonalazott falsávok fogják közre.
A keleti homlokzat középtengelyében alul egyenes záródású ajtó, felül félköríves záródású ablak nyílik.
Az épületen azonos magasságú lábazat és teljes főpárkányzat fut körbe.

A templom állapota sajnos már nem igen éri el a 4-es minősítést, inkább 3-t érdemel. Nagy területeken hullik a vakolat, teljesen gondozatlan. Érthetetlen, hogy egy megyeszékhely hagyja így elhanyagolni a belvárosban egy templomát.