Lakóház és városfal

Lakóház, romantikus, 1860 körül. Városfal.
:
Zártsorú beépítésben álló, U alaprajzú, kétszintes cserépfedéses romantikus stílusú lakóépület. A homlokzata kilenctengelyes, a déli utolsó tengely homlokzatsíkja visszaléptetett. A lábazat azonos magasságban, egyenes záródású szellőzőnyílásokkal tagolt, a szinteket övpárkányzat választja el, teljes főpárkányzatának frízében a tengelyeknek megfeleően rozettákkal díszített. A homlokzat egésze vízszintes falsávokkal tagolt.
Az ablakok egyenes záradékúak, szalagkeretesek, az alsó szinten könyöklőpárkánnyal, a felső szinten mélyített faltükrös könyöklőmezőkkel, konzoltagos, egyenes szemöldökpárkányokkal. A felső sor ablakzónája az övpárkányzatból indul. A negyedik tengelyben álló, az övpárkányzat magasságáig húzódó, kocsibejáró szélességű falsáv előre ugrik.. A szegmentíves lezárású kapu, kerékvetős, kőkeretének egyharmad részében felül, tükörmezős kiképzéssel, fejezetük ornamentális díszítésű.
A kocsibejáró síkmenyezetes, hevederekkel és falpillérekkel tagolt. Az udvar felőli homlokzatok részben konzolokkal alátámasztott, függőfolyosósak, vasmellvéddel. Valamennyi nyílása egyenes záródású, szabálytalan kiosztásban, kivétel a kapubejáró szegmentíves kiképzése.
Az északi traktus előtt vasmellvédes kis terasz húzódik, négy lépcső magasságban. A déli szárny keleti oldalához, és az egykori városfalhoz félnyeregtetős garázst építettek.
A városfal kőfalazású, vakolatlan.

Az épület lábazata változatlanul sok helyen sérült, néhol a homlokzaton is lenne javítanivaló.