Lakóház, késő barokk, 1780 körül. Átalakítva eklektikus stílusban a 18. sz. második felében.
:
Két utca által határolt területen, zártsorú beépítésben álló, egyemeletes, U alaprajzú, cseréptetős későbarokk stílusú lakóház, kis belső udvarral. A rézsűsen képzett homlokzat három-, ill, négytengelyes, a rézsű sarkában egy tengely szélességben konzoltagos zárterkéllyel. Azonos magasságú lábazatán, téglány alaprajzú kis szellőzőnyílásokkal tagolt, kis övpárkánnyal, keskeny klasszicizáló frízsoros főpárkánnyal. A homlokzat a földszintje kváderes falsávokkal tagolt, a sarok mentén rusztikus kivitelű kváderekkel, amelyek az emeleten tovább futva a zárterkélyt keretezik. Valamennyi nyílás egyenes záródású, szabályos kiosztásban áll, alul könyöklőpárkánnyal, felül köténymezős, egyenes szemöldökpárkánnyal, profilozott szalagkeretekkel. A köténymezejében figurális és ornamentális díszítésekkel. A hosszabbik homlokzat keleti első tengelyében kőkeretes kapubejáró, a járószinttől egy lépcsővel magasabb.
A zárterkély mellvédjének négyszögmezői plasztikusan faragott díszítéssel, oldalain egy-egy, homlokoldalán osztott ablakokkal. A könyöklő- és szemöldökpárkány az oldalakon végigfut. Az ablakok homlokmezői ugyancsak négyszögmezősek, figurális és ornamentális díszítéssel.
A belső udvar részben zsaluzott vasbeton függőfolyosós, tagolt vasmellvédekkel.
A nyílászáradékok egyenesek.