Lakóház, késő barokk, 18. sz. vége. Átalakítva.
:
Zártsoros beépítésben álló 'U' alaprajzú, kétszintes, kis belső udvaros cserépfedéses, késő barokk stílusú lakóház és üzletház.
A főhomlokzat 9 tengelyes, ajtó és ablaknyílásai egyenes záradékosak. A középtengelyben álló kapu kőkeretes.
A homlokzatot azonos magasságú lábazat és övpárkány tagolja és negyedhomorlatos főpárkány zárja le. A lábazaton négyszög keretezésű pinceszellőzők nyílnak. A földszinti ablaksor a lábazati szint magasságából indul ki. Valamennyi ablaka a lábazatról és övpárkányról indított, a homlokzat síkjából visszaléptetett eltérő nagyságú mezőkbe foglaltak, kisebb és nagyobb szemöldökmezői alul felül keretes falsávval, felső szinten, a három középső tengelyben fogrovatokkal, a szélső tengelyeikben fésűs szemöldök párkányokkal tagoltak. A felső ablaksor, három kivételéves zsalugáteres. Az ablakokat közrefogó falszakaszokat az övpárkányról indított szemöldökös, mezős keretdíszek tagolják.
A kapubejárat udvarfelőli részében pincelejárat és lépcsőfeljárat nyílik, jobbra folyosóval, balra a kis belső udvar részben függőfolyosós.
Az épület É-i homlokzatának részben beépítetlen, vakolatlan tűzfalas homlokzatán, eltérő kiosztásban, egyenes záradékú ablakok nyílnak.

Sajnos nem változott az állapota, több helyen hiányzik a vakolat, sürgős beavatkozásra lenne szükség.

Varkoch-szobor (0.010 km)
Gerchard-ház (0.091 km)