Lakóház, késő romantikus, 19. sz. második fele.
Külső:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, trapéz alaprajzú, egyemeletes, kora romantikus stílusú lakóház.
Téri homlokzata 2+2+2 tengelyes, középrizalitos kialakítású. Övpárkánnyal osztott homlokzata mindkét szinten, az emeleti parapetet kivéve, vízszintes vakolatsávozású, az emeleti ablakai végigfutó könyöklőpárkányon ülnek, a homlokzatot kétszintes főpárkány zárja, fogrovatos frízében rozettás szellőzőnyílások.
Földszinti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, füles kialakításúak. A középrizalit két tengelyét foglalja el a szegmensíves, füles kialakítású, tagozott szalagkeretes kapu, eredeti kapuszárnyakkal.
Emeleti ablakai tagozott szalagkeretesek, egyenes záródásúak, állókonzolos szemöldökkel. A középrizalit ablakpárja közös szemöldökkel összefogott motívumot alkot.
Udvari homlokzata lizénás keretezésű, középrizalitja erőteljesen előrelép s háromszögű oromzattal zárul, tengelyében szegmensíves ablak. a lakóház északi oldala háromszintessé alakítva, itt új nyílászárók.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső:
Szegmensdongával fedett kapualját lizénák osztják 1+5 szakaszra, melyek közül a jobb oldali 3. és 4. szabad pillérek. Itt nyílik az alátámasztás nélküli körlépcsős, egyterű lépcsőház, vörösmárvány lépcsőfokokkal, kovácsoltvas korláttal. A lépcsőház emeleti részén rövid, hasonló kialakítású függőfolyosó.
Egytraktusos, a rizalitban kéttraktusos belső, síkfödém.

Elnézést, téves felvétel.