Lakóház, romantikus, 1860 körül.
Külső:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, téglány alaprajzú, kétemeletes, romantikus stílusú lakóépület, egyedüli védettként a tér nyugati oldalán.
Téri homlokzata 4+3+4 tengelyes, középrizalitos kialakítású, földszitje fölött övpárkány osztja, a széleket konzoldíszes, a rizalitot fogrovatos, kétrészes főpárkány zárja. az egész homlokzatot függőleges falsávok osztják, az ablakok az ezek közötti mélyített felületeken ülnek.
Földszinti ablakai szegmensívesek, könyöklővel, élszedett tükörben ülnek. A magas lábazat pinceablakain helyenként eredeti, rozettás vastáblák. A rizalit középső tengelyében szegmensíves kapu, eredeti kapuszárnyakkal.
A rizalit melletti homlokzatok első emeleti ablakai félkörzáródásúak, gyöngysoros bélletűek, könyöklővel, tárcsadíszes mellvéddel. A második emelet ablakaitól ferde fűrészfogsor választja el őket, Utóbbiak egyenes záródásúak, oszlopos középosztóval, reliefes mellvéddel, szemöldökként pálcatagos keretezésű rombuszban ülő rozettával. A 4-4 ablakból álló motívum felett konzolsor látható.
A rizalit első emeletének két, szélső ablaka megegyezik az oldalsókkal. A középtengelyben kovácsoltvas konzolokon nyugvó erkély, kariatidás osztóval elválasztott, egyenes záródású páros erkélyajtóval, kovácsoltvas korláttal.
A második emeletet ferde téglasor választja el. A második emeleti ablakok az oromzat vonalát követő, konzolsorral is kiemelt motívumot alkotnak. A két oldalsó ablak egyenes záródású, a középső Palladio-motívumos, mindegyik oszlopos osztóval, reliefes mellvéddel alakított. A középső ablakcsoport gyöngysoros keretezésű, félkörzáródású fülkében ül, melynek záródásában küllőkkel osztott rozettás dísz, fölötte pálcatagos szélű ötszög közepén tárcsából kitekintő fej. A rizalitot lezáró oromzat tetején akroterion.
Hátsó homlokzata 3+3+2+3+3 tengelyes, egyenes záródású ablakai keretezetlenek.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső:
Kapualja hevederekkel négy szakaszra osztott szegmensíves dongával fedett, egymás mögé állított, dús növényi fejezetű pilaszterek kötegei osztják. A kapualj az első szakasz után keresztirányban kitágul, a szárakban lakások bejáratai. A negyedik szakaszból jobbra tágas, egyterű lépcsőház nyílik háromkarú lépcsővel, kovácsoltvas korláttal.

A homlokzat festése egyre nagyobb mértékben pereg, megérett a tatarozásra.

Say-ház (0.048 km)