Lakóház, romantikus, 1860 körül. Valószínűleg Ybl Miklós tervezte.
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, U alaprajzú, kétemeletes, romantikus stílusú lakóépület.
Téri homlokzata a földszinten 1+1+K+1+1, az első emeleten 1+1+2+1+1, a második emeleten 2+2+4+2+2 tengelyes, enyhén kiülő közép- és oldalrizalitokkal alakított. A homlokzatot a földszint fölött kétrészes övpárkány osztja, konzoldíszes csonkapárkány zárja, a középrizalit lapos háromszögű oromzatának párkányfrízében rozetták és tárcsák, az oromzat csúcsán és sarkain akrotérion.
Földszinti ablakai szegmensívesek, tagozott szalagkeretesek, könyöklővel, rozettadíszes mellvéddel, záradéka körül szalagos keretezéssel. A rizalit földszintjén tükrös törzsű, dúsan faragott fejezetű pilaszterek között szegmensíves, keretezett kapu, eredeti kapuszárnyakkal.
Első emeleti ablakai gyöngysoros keretben félkörzáródásúak, féloszlopos keretezésűek. A díszes fejezetű féloszlopok az övpárkány vonalában elhelyezett konzolokon álló, az ablakok szoborfejes relieffel díszített mellvédjét keretező törpepilléreken állnak. A féloszlopokon összetett szemöldök fekszik, ezen támaszkodik a második emeleti ablakpárok keretezése: ezek az ablakpárok félkörzáródásúak, törpepillérekkel osztott, ornamens reliefű mellvéddel, középosztójukon kis féloszloppal.
A rizalit emeleti ablakai az oldalsó nyílásokkal megegyező kialakításúak, ám minden nyílás megduplázva: alul kettő, felül négy ablak hozza létre az oldalsó részekről ismert motívumot. Az első emeleti nyíláspár előtt három konzolon támaszkodó, kőrácsos erkély. A középrizalit oromzatán két szoborfejes tárcsa között rózsaablak.
Udvari homlokzata mindkét emeletén szima profilú konzolokon nyugvó függőfolyosó, kovácsoltvas korláttal.

Belső:
Szegmensdongával fedett kapualját kettős pilaszterek, illetve ezeken támaszkodó hevederek osztják két szakaszra, párkányának frízében palmettadísz fut. A lépcsőház a déli oldalszárny végén nyílik, szegmensíves nyílása szemöldökgyámos. A lépcső három karú, míves kovácsoltvas korláttal. A lépcsőház falát modern csempe burkolja, a rövid karok falában szoborfülke.
Utcai szárnyában kéttraktusos, oldalszárnyában egytraktusos elrendezés, síkfödém.

A szépen felújított ház homlokzatán a rogyadozó erkély nagyon lerontja a ház képét.