Háromemeletes, kora eklektikus sarokház, Gottgeb Antal, 1871.
:
3 emeletes, belsőudvaros koraeklektikus bérház a Bajcsy-Zsilinszky út és a Sz. István tér sarkán. Az épület 1-7-1 ablaktengely-osztású Bajcsy-Zsilinszky úti és 2-6-2 ablaktengely osztású Szt. István téri homlokzatát, földszint felett mellvéd párkánysáv, a 2. Emeleten könyöklőpárkány, a 3. Emeleten cseppsoros könyöklő párkány tagolja és két részes levéldíszes konzolsorú, főpárkány zárja le. A vörösmárvány lábazattal ellátott rusztikus falsávozású földszinten, rusztikus keretezésű, félköríves falnyílásokat képeztek ki.
A falsíkok és a rizalitok szélein kiugró rusztikus sávok kaptak helyet.
A Bajcsy-Zsilinszky úti homlokzat középső ablaktengelyében elhelyezkedő főbejárat, 3 tengely szélességű földszinti falmezőben helyezkedik el. Az emeleteken állótéglány alakú, tagozatos keretezésű ablakokat alakítottak ki, amelyek fölött a szemöldökpárkányokat csigás állókonzolok tartják. A homlokzatok és a rizalitok széleit itt a földszint fölött mellvéd párkánysáv alsó övére ülő, 3 emeletet átfogó lizénák keretezik. Az első emeleti, - mellvédjeiben fonott korlát- díszekkel ellátott- ablakok felett, leveles- íves pajzsokkal és alatta fonatos koszorúkkal ékesített szegmensíves szemöldökpárkányok helyezkednek el. A 2. Emeleti ablakok felett 3szögleű oromzatos szemöldökpárkányok, a 3. Emeleti ablakok felett egyenes szemöldökpárkányok láthatók. A Bajcsy-Zsilinszky úti homlokzat 1. És 2. Emeletének szélső ablaktengelyeiben az ablakok kettőzött keretezést kaptak.

Már szerencsére hibátlan állapotú, a falfirkákat eltüntették.