Háromemeletes, klasszicista ház. Pollack Mihály, 1822, átalakítva.
:
Háromemeletes, belsőudvaros, eklektikus lakóház, zártsorú beépítésben.
A háromemeletes, 4-1-4 ablaktengelyes homlokzatát az első emeleten könyöklőpárkány, a második emelet felett - az egykor két emeletes épület főpárkányaként épült - két részes, konzolpárokkal megszakított kiskonzolsoros, fogsoros, eklektikus jellegű övpárkány tagolja a három részes, a középső rizalit felett kagylódíszt magában foglaló háromszögletű, a szélső ablaktengelyek felett foszladékkal körülvett pajzs-domborművekkel díszített, szegmensíves oromzatokkal tagolt főpárkány zárja le. A középső ablaktengelyben elhelyezkedő, kváderrusztikus keretezésre ültetett tagozatos, félkörívvel záródó kapu két oldalán, a falsávos falmezőkbe illesztett állótéglány alakú falnyílások láthatók. Összefüggő szemöldöksávjuk felett fekvőtéglány alakú, mélyített mezőket alakítottak ki. Hasonló mezők láthatók a földszinti ablakok lábazatában is. Az emeleteken állótéglány alakú ablakok kaptak helyet, részben tört-íves, részben kettős íves, - különféle eklektikus jellegű díszeket magában foglaló - szemöldökpárkányokkal, másutt csigás-íves zárókövekkel hangsúlyozva.

Az utcaszint új festése legalább illeszkedik valamelyest a homlokzat színéhez, amire ráférne a tisztítás.

Banképület (0.060 km)
Banképület (0.108 km)