Kétemeletes, klasszicista ház, Pollack Mihály, 1836.
:
Kétemeletes, két belsőudvaros klasszicista bérház, zártsorú beépítésben. A kétemeletes, 9 ablaktengelyes épület homlokzatát földszint fölött övpárkány, a második emeleten könyöklőpárkány tagolja és két részes főpárkány zárja le. A földszinten és az első emeleten enyhén hangsúlyozott háromtengelyes középső rizalit ugrik ki. Az épület falnyílásai állótéglány alakúak és tagozatos keretezésűek. A középső ablaktengelyben elhelyezkedő főbejáratot két stilizált akantuszleveles fejezetű pilaszter fogja közre. Az emeleti falnyílások füles keretezést kaptak. Az első emelten a középső rizalit előtt négy íves vaskonzolra ültetett erkély látható, egyszerű pálcatagos korláttal; ez az erkély feltehetően a XIX. sz. második felében készült. Az erkélyre vezető ajtót és az azt közrefogó két ablakot csigás állókonzolpárra ültetett egyenes szemöldökpárkányok emelik ki, amelyek alatt koraeklektikus jellegű domborműves díszítés kapott helyet.

Kifogástalan állapotú a lakóház.

Danubius-kút (0.092 km)