Háromemeletes, romantikus ház, Hild József, 1846.
:
Háromemeletes, belsőudvaros korai romantikus épület, zártsorú beépítésben. A háromemeletes, 7 ablaktengelyes épület homlokzatát a földszint fölött övpárkány, mindhárom emeleten könyöklőpárkány tagolja és konzolsoros főpárkány zárja le. A földszinten vállpárkányról indított tagozatos félkörívekkel záródó falnyílásokat alakítottak ki. A középső tengelyben elhelyezkedő kapu nagyobb a többi falnyílásnál. Az emeleteken állótéglány alakú falnyílások kaptak helyet. Az első emeleti falnyílásokat egyenes, három részes szemöldökpárkányokat tartó pilaszterek fogják közre. Az ablakok mellvédjeiben romantikus geometrikus díszítés látható. A kapu felett eklektikus jellegű korláttal ellátott erkély helyezkedik el. A második emeleti ablakokat közrefogó pilaszterek két részes szemöldökpárkányokat tartanak, a harmadik emeleten egyszerű füles keretezésű ablakokat képeztek ki, amelyek felett azonban keskeny kiugró falsávok, - talán lefaragott szemöldökök maradványai? - ülnek.

A homlokzatra ráférne egy újrafestés, eléggé szennyezett.

Danubius-kút (0.129 km)