Háromemeletes, romantikus sarokház, Wieser Ferenc, 1855-1857.
:
Háromemeletes, belsőudvaros romantikus bérház a Hercegprímás és a Szent István tér sarkán. A háromemeletes épület homlokzata a földszinten mindkét oldalon 1-5-1, az első emeleten 3-6*2-3, a második és harmadik emeleten pedig a Szent István téri főhomlokzaton 2-3+4+3-2, a Hercegprímás utcai oldalhomlokzaton 2-3*3-2 ablaktengely-osztású. Az épület homlokzatát a második emeleten övpárkány és keskeny könyöklő-szalag által közrefogott mellvédsáv, a harmadik emeleten az előbbihez hasonló, de kettős sáv tagolja és a harmadik emelet fölött - két, szalagokkal közrefogott sáv közé illesztett - moreszk-gótizáló vakárkádsorral díszített magas térdfal zárja le, amelyet csekély kiülésű egytagú, pártasorral ellátott párkány koronáz. Az épület hangsúlyosan falsávozott földszinti és - alárendelt - első emeleti egységes tömbjén árkádsorokkal áttört két magas emeleti szint ül. A homlokzatokat a sarokrizalitok - a második és harmadik emeleten sík falmezőkkel keretezett - tömbjei fogják közre. A földszinti csúcsíves záródású falnyílásokat ékmezős, tükörrusztikázott kvádersávozású záradékkeretekkel látták el. Az első emeleten kettesével, illetve hármasával kapcsolt ablakok arab patkóalakú íveit hasonló záradékkeretekkel látták el; e nyílások egyes elemeit vakolt törpeoszlopok választják el egymástól. A második és harmadik emeleti háromkaréjos, arab csúcsíves záradékú ablakok romantikus indafejezetű féloszlopok között helyezkednek el. Az ablakhármasokat kettőzött féloszlopok fogják közre, illetőleg vakfülkék kapcsolják egymáshoz. Az ablakkönyöklők alatt törpe-árkádokkal díszített mellvédek kaptak helyet. Az ablakok záródásai felett tagozott, arab csúcsíves szakaszokból összeállított és csúcsívvel lezárt feltétek emelkednek. Ezek vonalában a kettőzött féloszlopok közét csúcsívvel képezték ki, úgy, hogy a két oszlop együttesen csúcsívre ültetett leveles fejezetet alkot. Felettük rövid, kannelurázott fél-nyolcszög alaprajzú rövid pillérszakaszok helyezkednek el. A második és harmadik emeleti ablakok felső keretezései és feltétei romantikus fogsor-, tojássor-, illetve indadísz-betétesek. A harmadik emeleti ablakhármasok középső feltétein négykaréjos gótizáló vakablakok helyezkednek. A magas mellvédfal felső, mintegy képszékként kiképzett sávjában indaornamenssel ellátott romantikus tárcsadíszek láthatók.

Kisebb-nagyobb vakolathibák találhatóak továbbra is az egyébként nagyon szép, díszes épületen.