kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
irodaház
Négyemeletes, romantikus sarokház (irodaépület). Máltás Hugó, 1860-1861.
:
Négyemeletes, belsőudvaros romantikus épület a József nádor tér és a teret a Vörösmarty térrel összekötő utca sarkán.
A négyemeletes épület 4-9-4 ablaktengelyes József nádor téri fő- és 2-4-2 tengelyes oldalhomlokzatát a földszint fölött körbefutó övpárkány, a harmadik-negyedik emeleten a pilaszterek által megszakított könyöklőpárkány tagolja, és álló konzolos főpárkány koronázza. A rizalitokat monumentális, a teljes falmezőt átfogó, romantikus konzolpárokban végződő pilasztrek keretezik. A falnyílások a két alsó szinten félköríves, a két felsőn egyenes, középen pedig szegmensíves záródásúak. A félköríves nyílásokat romantikus gyámkövekre futó ívezet kapcsolja egybe, melyet az első emeleten a román levéldíszes mellvédű ablakoknál gazdag zsinóros ornamentika kísér. Plasztikus díszítmény tölti ki a harmadik-negyedik emeleti ablakok könyöklő- és záróköves szemöldökpárkányainak frízeit is, valamint a rizalitok falsíkjait is. A főhomlokzat középtengelyében elhelyezett kaput az első emeleten 3 tengelyt összefogó kőkonzolos és mellvédes erkély hangsúlyozza. Hasonló erkélyek élénkítik a rizalitok 2-2 középtengelyét és az oldalhomlokzat két középső axisát.

Mintha csak a Szent István téri, szintén Máltás Hugó által tervezett épület ikerpárja lenne, azzal a különbséggel hogy ez hibátlan álapotú.

Banképület (0.063 km)
Banképület (0.105 km)