Kétemeletes, klasszicista sarokház. Zofahl Lőrinc, 1833.
:
Kétemeletes, belsőudvaros klasszicista lakóépület a József nádor tér és a Harmincad utca sarkán.
A kétemeletes épület 9 ablaktengelyes József nádor téri főhomlokzatát és 5 ablaktengelyes Harmincad utcai oldalhomlokzatát a földszint fölött két részes övpárkány, a második emeleten könyöklőpárkány tagolja és három részes főpárkány zárja le. A főhomlokzat 3-3-3 ablaktengely-tagolású. A középen elhelyezkedő, kissé kiugró rizalit falsávos földszinti tömbjére álló, négy, két emelet magas romantikus, leveles fejezetű pilaszter, háromszögletű oromzatot tart. A földszinten vállpárkányról induló, félköríves záródású falnyílások kaptak helyet. A rizalit középső tengelyében elhelyezkedő kapu nyílása nagyobb a többinél. Mindkét emeleten tagozatos keretezésű, állótéglány alakú ablakokat alakítottak ki, kivéve a rizalit első emeletén, ahol három, félköríves záródású ablak látható. Az első emeleti ablakok felett egyenes szemöldökpárkányok helyezkednek el.

Egy banknak ad otthont, hibátlan állapotú.

Banképület (0.098 km)