Kétemeletes, romantikus ház. Hild Károly 1858.
:
Kétemeletes, belsőudvaros, romantikus bérház zártsorú beépítésben.
A két emeletes, öt ablaktengelyes épület homlokzatát földszint fölött övpárkány, az első emeleten egyszerű, a második emeleten két részes könyöklőpárkány tagolja és levéldíszes-csigás hangsúlyos állókonzolsorra ültetett, két részes főpárkány zárja le. Az épület homlokzatában állótéglány alakú falnyílásokat képeztek ki. A párosával közös könyöklőre ültetett, tagozatos keretezésű, egyszerű szemöldökpárkánnyal ellátott földszinti ablakok között egyenes záródású, tagozatos keretezésű, - csigás állókonzolpárra ültetett szemöldökpárkánnyal hangsúlyozott - kapu helyezkedik el az épület középső ablaktengelyében. Az első emeleti, tagozatos, füles keretezésű ablakok páratlan számú mellvédjeiben fekvőtéglány alakú mélyített mezok láthatók. Ezen emelet ablakai felett, keskeny, kannelurázott falpillérekrol indított csigas állókonzolpárokon egyenes szemöldökpárkányok ülnek. A szemöldökök alatti homlokmezőkben, fogrovatsorok alatt indadíszes helyezkednek el. A tagozatos keretezésű második emeleti ablakokat az első emeleti ablakokhoz hasonlatos, de egyszerűbb kivitelű keretezés és szemöldök fogja körül, fogrovatsor és indadíszítés nélkül.

Kisebb hibával ( kép) változatlan.

Városfal (0.018 km)