Háromemeletes, klasszicista ház, Hild József, 1839, 1852.
:
Három emeletes, belső udvaros klasszicista ház zártsorú beépítésben.
A 9 ablaktengelyes, alacsony lábazaton nyugvó homlokzatot földszint feletti övpárkány, minden emeleten könyöklőpárkány tagolja, és kétrészes, képszékében akantuszlevéllel, tojássorral és rozettával díszített főpárkány zárja le. A földszinten állótéglány alakú, félköríves záródású falnyílások találhatók. A tagozatos keretezésű ívezetek a földszintet megosztó pilaszterek vállpárkányán nyugszanak. A kétoldalt koszorúkkal díszített, és madárfejes öntöttvas kerékvetőkkel ellátott kapubejáró 3 tengelyes csak földszinten kialakított középrizalitban helyezkedik el. Az 1. És 2. Emeleti állótéglány alakú, tagozatos keretezésű ablakokat stilizált akantuszlevéllel díszes konzolokkal alátámasztott egyenes szemöldökpárkány zárja le. Az 1. Emelet középső 3 ablak nyílása nagyobb és szemöldökpárkányukat lapos tympanon koronázza. A 3 ablaktengely szélességű, konzolos erkélyt kovácsoltvas klasszicista korlát keretezi. A 3. Emeleten állótéglány alakú, egyenes záródású, tagozatos füles keretezésű ablakok találhatók.

Átfogó felújítása folyamatban van, fel van állványozva.

Épület (0.055 km)