Lakóépület, eklektikus, 1873.
:
Négyemeletes, belsőudvaros, eklektikus bérház, zártsorú beépítésben.
A négyemeletes, hét ablaktengelyes épület homlokzatát a földszint fölött mellvédpárkány-sáv, az első emelet fölött konzolsorra ülő övpárkány, a harmadik emelet fölött tojásléces, konzolsoros, monumentális, három részes övpárkány tagolja és három részes, eklektikus jellegű, konzolsoros főpárkány zárja le, képszékében füzérdíszekkel. A második és harmadik emeletet kompozit fejezetű pilasztersor fogja össze. A földszinten, modern portálok között, a középső tengelybe illesztett kapu feletti, - bélletében címeres - oromzatot két dór oszlop támasztja alá. Az első emeleti, tagozatos keretezésű, állótéglány alakú falnyílások mellvédjeiben puttópárok, felettük fej-szobros mezők láthatók. Két oldalt, a szélső ablaktengelyekben erkélyeket alakítottak ki. A második emeleti, állótéglány alakú ablakokat keretező, vállpárkányról induló tagozatos félkörív, ablaknyílások feletti mezejében kagylódísz, afölött üres domború címerpajzs kapott helyet, két oldalt egy-egy fekvő szoboralakkal. A harmadik emeleti felül lekerekített sarkú ablakokat zárókövek díszítik. A negyedik emeleti, dór pilasztersorba illesztett, tagozatos félkörívvel záródó ablaknyílásokat ívzug-szobrok hangsúlyozzák. A szobordíszeket Ziegelwagner Mátyás készítette.

2010.07.12 20:25 prozak01 állapot: 3 - koordináta: N 47° 29,560' E 19° 3,666' - pont: 3

Sajnos nem változott az állapota, ami azért is elgondolkodtató, mert mégiscsak a Belváros egyik legfrekventáltabb helyén van.

Városfal (0.047 km)
Városfal (0.068 km)