Tarródy-Gosztonyi kúria

Gyöngyös Körzeti Földhivatal
Elpusztult
rövid leírás:
Szabadon álló, U alaprajzú, kéttraktusos, magasföldszintes, nyeregtetős főépület, az udvari homlokzat középső szakaszán falazott mellvédes, kosáríves tornác, a bejárat fölött attikával és a Gosztonyi család címerével. A főépületben síkfödémes helyiségek, boltozott folyosók, 18. század második felei ajtók. Feltehetően 17. századi épület felhasználásával (udvari szárny) épült 1728-ban (?), 1823-ban a magasföldszintes épületrésszel bővítették. A telken gazdasági épületek.
külső leírás:
U alaprajzú, kéttraktusos, magasföldszintes, nyeregtetős főépület, az udvari homlokzat középső szakaszán falazott mellvédes, kosáríves tornác, a bejárat fölött attikával, a Gosztonyi család címerével.
A nyugati szárnyhoz földszintes, egytraktusos, kosáríves tornácos, nyeregtetővel fedett épületrész csatlakozik. A főhomlokzat előtt új irodaház áll. A telken 20. sz.-i gazdasági épületek.

Megkockáztatom az 5-ös osztályzatot! Igaz csak kivülről tudtam megtekinteni az épületet. Magánterületre engedély nélkül belépni nem akartam.
Az egész komplexum átalakulóban van, az udvaron még konténer szeméttel, de látszik az akarat és a haladás a felujításban.