Római katolikus plébániatemplom

Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falu fölötti dombon, a temető mellett, körülkerített kertben álló egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzat előtt álló tornyú, poligonális szentélyzáródású templom, sarkain egy-egy támpillérrel, a szentély É-i oldalán kápolnával, D-i oldalán sekrestyével. A szentély végfalán másodlagosan beépített 14. századi körablak. Csehboltozatos hajó, fiókos dongaboltozattal fedett szentély, a hajó Ny-i oldalán karzat. Falképek: 1973. Berendezés: 18. század közepe, 20. század. Középkori templom felhasználásával épült. 1852-ben elbontották a szentélyül szolgáló román kori templomot, helyén poligonális záródású, fiókos dongával fedett új szentély épült (építész: Krefli József).
Körülkerített kertben, a temető mellett, a falu fölötti dombon áll.
Dombon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom. A toronytest a nyugati homlokzat előtt áll, sarkain egy-egy támpillér.
A szentély északi oldalán kápolna, déli oldalán sekrestye. A szentély végfalán másodlagosan beépített 14. sz.-i körablak.

Változatlanul jó állapotban van a templom. A környezete bekerített, de a kapu nyitva, és nagyon szépen rendben tartott.