Kuczora-ház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésű, udvart közrefogó, ötszög alaprajzú, egyemeletes épület, újabb tetőtér beépítéssel, a tér felőli oldalon a járószint változása miatt pinceablakokkal. Földszint boltozott, emelet síkfödémes. Udvarán függőfolyosó, monogramos, évszámos korláttal (1833, illetve 1860 körül). Korábbi épület felhasználásával épült. 1907-1950 között a Kuczora család örököseié volt.
külső leírás:
Zártsoros beépítésű, udvart körülfogó ötszög alaprajzú, emeletes, nyeregtetős épület. Átjáróház, újkeletű tetőablakokkal. A tér felőli oldalon a járószint emelkedése miatt pinceablakokkal. Udvarán függőfolyosó.

Az épület udvar felőli része idáig is kifogástalan volt, most viszont az utcafrontot is felújítják. Nagyon rendben lévő épületnek néz ki.

Szenátor-ház (0.021 km)
Tolli-Hibay-ház (0.022 km)