Vagner-ház

polgárház
városi polgárház
egészségügyi és szociális épület
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítéshez kerítésfallal csatlakozó, szabadon álló, U alaprajzú, egyemeletes épület. Utcai homlokzatának enyhe kiülésű középrizalitjában párkány- és mellvéddíszes kapu, fölötte az emeleti ablakok között fülkében Justitia-szobor, 1738 (Singer Mihály), másodlagos elhelyezésben (eredetileg az 1898-ban lebontott városházára készült.) Boltozott helyiségek, 18. századi nyílászárók. Építtette Vagner János kanonok (építész: Giovanni Battista Carlone ?). Az épületet 1930 körül helyreállították.
külső leírás:
Szabadon álló, a zártsorú beépítéshez kerítésfallal csatlakozó, U alaprajzú, egyemeletes, kontyolt nyeregtetős épület. Utcai homlokzatának enyhe kiülésű középrizalitjában párkány- és mellvéddíszes kapu, fölötte az emeleti ablakok között fülkében Justitia- szobor.

Felújított épület, remek állapotban.