rövid leírás:
Kétemeletes, romantikus sarokház, Brein Ignác, 1820., ifj. Zitterbarth Mátyás, 1861., Pan József, 1861. (Mérleg utcai traktusa modern épületbe foglalva.)
:
Négyemeletes tetőtérbeépítéses modern épületből, illetve kétemeletes romantikus megmaradt házrészből álló, belsőudvaros épületegyüttes a Nádor u. és a Mérleg utca sarkán. A modern, ötemeletes, tetőtérbépítéses sarokház mindkét oldalán, a Nádor, ille Mérleg utcában a kétemeletes, négy-négy ablaktengelyes régi épületek homlokzatát a földszint fő övpárkány tagolja és két részes, romantikus jelle állókonzolsoros és közötte betétdíszes főpárkány zárja le, amelyen két szintnyi modern tetőtérbeépítés helyezkedik el. Mindkét épületrész homlokzati felületeibe állótéglány alakú falnyílásokat illesztettek. A földszinti falnyílásokat félköríves záródású rusztikázott falkeretezésekbe illesztettek. Itt, az ablakok feletti félköríves záródású közbezárt mezőben áttört, szimmetrikus növényi díszek láthatók Mérleg utcai szárny bal oldali falnyílása ajtóként van kiképezve. Az első emeleti, mellvédjében növényi motívumos betétmezővel ellátott, tagozatos keretezésű ablakokat állókonzolpárra ültetett, növényi mintás feltétdísszel ellátott egyenes szemöldökpárkányok hangsulyozzák. A második emelet kicsiny konzolpárokra ültetett romantikus fogsoros mellvédszakaszok egyszerű egyenes szemöldökpárkánnyal ellátott ablakokat tartanak.

Felújítás történt, állapota jó.

Tigris Szálló (0.030 km)