Rottenstein-Csák-ház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésű, téglalap alaprajzú, egyemeletes épület. Utcai homlokzatának középtengelyében enyhén kiülő rizalit. Udvari homlokzatának D-i szakasza előtt alul íves, az emeleten vízszintes záradékú, később beüvegezett folyó. Földszinti helyiségek boltozottak. Kőbábos kétkarú díszlépcső. Nyílászárók részben 18. század vége, 19. század első fele. Építtette Rottenstein Ferenc püspöki prefektus (építész: Josef Ignaz Gerl ?), akinek örökösei adták el Csák István kanonoknak. A 19. század első felében átalakították.
külső leírás:
Zártsorú beépítésben álló, egyemeletes, nyeregtetős épület. Utcai homlokzatának középtengelyében enyhén kiülő háromtengelyes rizalit. Udvari homlokzatának D-i szakasza előtt alul íves, az emeleten üvegezett folyosó.

Változás az épületen nincsen. Egy kis vakolat hullás és a kapubejáró oszlopának a hibái megmaradtak.

Fekete-ház (0.012 km)
Kilián-ház (0.033 km)