Mária-oszlop

Plasztika
szobor
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
Lappang
rövid leírás:
Melléképületek közé ékelődő területen, magas, feliratos oszlopon álló Immaculata-szobor (az eredeti másolata, 1990-es évek). Mögötte - eredeti helyét kerítő - kőbábos korlát és vaskapu. Állíttatta Tarródy István földbirtokos, Heves vármegye alispánja.
külső leírás:
Szvorényi utca és a Szederményi utca sarkánál álló Immaculata- szobor, melléképületek közé ékelődő telken.
Egykor az utcavonaltól ballusztereken emelkedő lándzsadíszes kovácsoltvas kerítés és kapu választotta el. Posztamens fölött magas oszlopon álló Immaculata.
20-25 éve csak a talapzat van meg, a helyreállítás napirenden van. /Balog Éva, 1996/

2014.02.21 14:05 Lacipap állapot: 4 - pont: 14

Maga a szobor jó állapotban van. A környezete egy kicsit megváltozott. Mögötte lévő kovácsoltvas kapurészt elbontották az épülettel egyetemben. Egy új ház épül. Az eredeti posztamens az udvarban a kerítésen belül megvan. Az építésvezető tud műemléki jellegéről és vigyáznak rá!

iskola (0.087 km)
iroda (0.331 km)