Lakóház; általános iskola

Általános iskola. Kétemeletes, klasszicista sarokház. Hild József, 1834.
:
Az épület 4-7-4 ablaktengelyosztású Nádor utcai és 4-5-4 ablaktengely-osztású Zrinyi utcai homlokzataá, földszint fölött övpárkány, az első emeleten egyszerű, a második emeleten két részes könyöklőpárkány tagolja és három részes, konzolsoros főpárkány zárja 1e. A földszinten vállpárkányról induló, tagozatos félkörívvel záródó falnyílásokat alakítottak ki, amelyek közül a Nádor utcai rizalit középső ablaktengelyeben elhelyezkedő kap nagyobb a többinél. Az emeleti ablakok állótéglány alakúak. Az első emeleti ablakok felett egyenes szemöldökpárkányokat képeztek ki. A rizalitot emeleti homlokzati felületeit, a földszinti övpárkányra álló, korinthuszi fejezetű, két emeletet atfogó, pilasztersor hangsúlyozza. Közöttük, a második emeleti ablakok mellvédjeiben mélyített mezőket képeztek ki.

Állapota változatlanul jó.

Banképület (0.093 km)