Vízimalom

Ipari műemlék
feldolgozó ipar
élelmiszeripari üzem
élelmiszeripari malom
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szarvaskőtől É-ra, a 25-ös országos főút K-i oldalán az országút és az Eger patak malomárka közötti területen, az árokra merőlegesen telepített malom és lakóház. Telkén gazdasági épületek. Valamennyi épület földszintes, nyeregtetős. A lakóház oromfalán dombormű. A malomban korabeli tartozékok.
Szarvaskőtől északra, a 25-ös országos főút keleti oldalán.

Az országút és az Eger patak malomárka közötti területen, az árokra merőlegesen telepített malom, és vele egybeépített lakóház, valamint melléképület. Telkén gazdasági épületek. Valamennyi épület földszintes, nyeregtetős.
A lakóház oromfalán dombormű.

Sajnos tovább romlott az épület állapota. Az épület belsejéből kifűrészelték a tartó gerendákat, így az összeomlás csak várat magára. Az épület oromfalán hajdanvolt domborművet valószínű ellopták. ( Régebben még láttam, sajnos nem készült róla fotó. ) A malom rész padlózatán mindenfelé szétszórt törmelék, közte feliratos téglák.

Pincesor (2.745 km)
Pincesor (2.898 km)