Háromemeletes, romantikus sarokház, Hild József, 1861.
:
Az épület Nádor utca felé 17, az Arany János utca felé 13 tengellyel néző homlokza-tait az első és a masodik emeletén mellvédpárkánysáv, a harmadik emeleten könyöklöpárkány tagolja és kéttagú, képszékében tárcsabetétes főpárkány koronázza. Félköríves ajtók és ablakok sorából álló kváderezett földszinti homlokzatainak középtenge-lyében nyílik a kapu, melyet az első emeleten há-rom nyílást összefogó, hullámíves, ballusztrád kor-látos erkélyek hangsúlyoznak. Az ablakok az első emeleten íves záródásúak, a második emeleten a hangsúlyos tengelyekben elhelyezkedő falnyílások ívesek, a többi egyenes záródású. Az első és a má-sodik emeleti ablakokat állókonzolos szemöl-dökpárkányok emelik ki. A harmadik emeleti abla-kok Felett egyszerű egyenes szemöldökök láthatók. Az emeleti ablakok mellvédmezőit ornamentális stukko díszíti. Az első és a második emeleten a középső ablaktengelyekben és a Nádor utcában a szélső melletti, az Arany János utcában a kívülről számított negyedik ablaktengelyekben erkélyeket alakítottak ki. Az erkélyek mögötti falnyílások osz-lopos-aedikulás keretezésűek, az első emeleten ion-, a másodikon korinthoszi fejezettel. A széleken elhe-lyezkedő erkélyek számított hullámíves erkélyes--zárterkélyes megoldasa rizalit-szerűen tagolja a homlokzatokat.

Állapota jó.

Banképület (0.061 km)