Római katolikus templom műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabálytalan alakú nagy teresedésen áll a templom, amelynek műemléki környezetét a Szabadság tér, illetve az azt övező ingatlanok alkotják, az alábbiak szerint: Az MK határa ÉNy-on a 687., 688., 689. hrsz.-ú ingatlanok ÉNy-i határán halad a 689. hrsz. telek ÉK-i határáig, amely mentén eléri a Bajcsy-Zsilinszky u. középtengelyét. Ezen É-nak fordul, majd a 3. hrsz. ÉNy-i sarkán eléri a 4/1. hrsz. ÉNy-i határvonalát és ennek mentén halad tovább a 7., 8., 9. hrsz. K-i határvonalán. Utóbbi határán DK-nek fordulva eléri a Szabadság teret és azt a telekhatár vonalában halad átszelve eléri a 258. hrsz. DK-i sarkát. Ezt DNy-ról megkerüli, majd a 261., 262., 263., 265., 266., 267., 268., 270. hrsz.-ú ingatlanok DNy-i határa mentén halad tovább. A 270. hrsz.-ú telek mentén K-nek fordulva éri el a Kossuth Lajos u.-át és az u. É-i oldalán a 687. hrsz. telek DNy-i sarkát.
Jellege:
Szabálytalan alakú nagy teresedésen áll a templom, amelynek műemléki környezetét a Szabadság tér, ill. az azt övező ingatlanok alkotják.

Rendezett a környezet, a fű frissen nyírva, a cserjék gondozottak.