Vasútállomás, felvételi épület

Közlekedési emlék
vasúti közlekedés
állomás
állomás épület
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Hossztengelyre fűzött, két földszintes, nyeregtetős épületrésszel összekapcsolt három szélesebb, egyemeletes, kontyolt nyeregtetős keresztszárny alkotja a felvételi épületet, a középső szárny fölött timpanon. A vasút felőli oldalon az épület teljes hosszában öntöttvas oszlopokra támaszkodó előtető. A középső szárnyban kétszintes légterű pénztárcsarnok, vakolatarchitektúrával. Részben historizáló nyílászárók (építész: Pfaff Ferenc).
külső leírás:
Hossztengelyre fűzött, két földszintes, nyeregtetős épületrésszel összekapcsolt 3 szélesebb, egyemeletes, kontyolt nyeregtetős épülettömegre tagolt vasútállomás épület, a hangsúlyosabb megformálású középső tömeg középrizalitja fölött timpanon. A vasút felőli oldalon az épület teljes hosszában öntöttvas oszlopokra, rácsostartóra támaszkodó előtető.
MÁV állomás épülete (2009.06.25 23:20 Zerind)

Jó állapotú és nagy állomásépület, méltó ehhez a fontos vasúti csomóponthoz.