Római katolikus Szent Vendel-kápolna

kápolna
r.k. kápolna
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Füzesabonytól ÉNy-ra, a 3-as főút D-i oldalán álló egyhajós, keletelt, íves szentélyzáródású, kontyolt nyeregtetős kápolna. A hajó É-i és D-i oldalán egy-egy melléktér romjai. A főhomlokzat középtengelyében, a főpárkány alatt a gr. Erdődy család címere. A falazatban másodlagosan beépített román kori faragványok. Dongaboltozatú hajó, félkupolával fedett szentély. Berendezése nincs. Valószínűleg az Árpád-kori püspöki major köveinek felhasználásával épült. 1844-ben megújították (Dudás József kőműves), 1995-ben helyreállították.
Füzesabonytól É-Ny-ra, "3"-as országos főút D-i oldalán.
Egyhajós, íves szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős keletelt kápolna. A hajó É-i és D-i oldalán egy-egy melléktér romjai. A főhomlokzaton az Erdődy család címere. A falazatban másodlagosan beépített románkori faragványok.

Semmilyen változás nincs. Aranyos kis kápolna, kár, hogy hagyják tönkremenni.