rövid leírás:
Háromemeletes, romantikus sarokház. (Volt Oszwald-ház, majd Frohner Szálló) Feszl-Gerster-Kauser, 1846-1848. Gerster és Frey, 1864 (átalakítás).
:
Tizenöt tengeelyes homlokzatait a földszint felett övpárkány, a harmadik emeleten kö-nyöklőpárkány tagolja és állókonzolos-soros főpár-kány koronázza, melynek frizében axisonként ro-zettának kiképzett padlásszellőzők helyezkednek el. Az egyenletes ablakritmussal megoldott homlokza-tokat a Nádor utcában két tengelyes, a Széchenyi utcában három tengelyes szélső rizalitok fogják közre. A földszinti és az első emeleti falnyílások félköríves záródásúak, feljebb állótéglány alakú ab-lakok helyezkednek el. A földszinti falnyílasok egy-szerű keretezésűek. A szemöldök felett ívezettel összefogott első emeleti ablakok mellvédmezőit zsi-nórozásos "vitézkötés"-motivum dísziti. A második emeleti ablakok gazdagabb keretezését középen fel-magasodó csillag-motívum hangsúlyozza. A harma-dik emeleti ablakok kereteletlenek. A rizalitok első és második emeleti nyílásait, - a főhomlokzaton koőmellvédes erkéllyel is hangsúlyozott -, gazdalg, erő-teljes plasztikájú falmezők fogják össze egységes motivumma. A rizalitok második emeletén e falme-zőket pálcakeretezésű, tagolt egyenes oromzat zárja le. A főhomlokzatot középütt még egy első emeleti erkély is díszíti, melyen eklektikus vasrács látható.

Állapota változatlan.