Dobóczky-kúria, Kállay-kúria

oktatási és gyermekintézmény
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes kúria. Főhomlokzatának középtengelyében oszlopos tornác, a tornác előtt, a sarkokon három oszloppal alátámasztott portikusz. Bal oldalrizalitján íves, vakolatdíszes oromdísz. A Dobóczky-kúriával azonos hrsz.-on álló és azonos trsz.-on nyilvántartott: Kállay-kúria: szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes épület, dór oszlopos tornáccal, amelyet az utóbbi időkben beépítettek. Hátsó homlokzatát középrizalit tagolja. A mai alaprajz valószínűleg az eredetileg U alaprajzú ház szárnyközének utólagos beépítésével alakult ki. A belsőben historizáló nyílászárók. Telkén egyemeletes, nyeregtetős magtár áll, 20. század eleje.
Dobóczky-kúria:
Téglalap alaprajzú, földszintes, szabadonálló kúria. Az útra néző homlokzatának tornácából hármasával csoportosított oszlopokon álló portikusz ugrik előre, timpanonos lezárással. Bal oldalrizalitján íves, mintás oromdísz. Ablakai kőkeretesek. Előlépcsője eredeti.

Kállay-kúria:
Téglalap alaprajzú, földszintes, szabadonálló kúria. Dór oszlopos tornácát az utóbbi időkben csúnyán beépítették. Hátsó homlokzata középrizalitos. Nyílászárói újak.

Magtár:
Egyemeletes, nyeregtetős magtár, 20. sz. eleje.