Római katolikus plébániatemplom

Szent Miklós püspök
Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, lekerekített sarkú, egyenes szentélyzáródású templom. A szentély É-i oldalán kontyolt tetős sekrestye. Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó Ny-i végén karzat. Falképek: 20. század. Berendezés: a 18. század vége, 19. század. Feltehetőleg a középkori templom helyén épült 1770-től, gr. Haller Sámuel tábornok költségén (építész: Quadri Kristóf). A tornyos homlokzat csak 1788-ban készült el.
külső leírás:
Egyhajós, keletelt templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. Nyugati homlokzatán lévő tornya kissé kiemelkedik a falsíkból. A hajó domború falszakasszal szűkül a keskenyebb szentély felé, amely egyenes záródású, lekerekített sarkokkal. A szentély északi oldalán kontyolt tetős sekrestye.

Változás az épület állapotában nem történt. Nagyon szép az előtte 2009-ben felállított Nepomuki szobor.

Plébánia (0.029 km)