Római katolikus plébániatemplom

Péter és Pál apostolok
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, D-i homlokzati tornyos, íves szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom. D-i homlokzatán egy-egy fülkében Szent Péter és Szent Pál szobra, historizáló, 20. század. A szentély Ny-i oldalán sekrestye. Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó bejárt felöli oldalán karzat. Falképek: 1930 (Takács István) és 1993. Berendezés: 18. század második fele, 19. század; főoltárkép: 1852 (Kovács Mihály). Orgona: 1860 körül (Mooser Lajos). Építtette gr. Grassalkovich I. Antal (építész: Oracsek Ignác). 1841-1842 között gr. Károlyi György megnagyobbíttatta, a sekrestyét az 1970-es években bővítették. A templomkertben: kőkereszt, 1800, megújították 1896-ban; feszület, 19. század vége.
külső leírás:
Egyhajós, egy homlokzati tornyos, íves szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom. A torony kétoldalán az orgonaablak szintjén 1-1 fülke újabb szobrokkal: Szt. Péter, Szt. Pál, historizáló, 20. sz.
A szentély nyugati oldalán sekrestye.
A templomkertben: Kőkereszt, 1800.
Mária emlékmű, historizáló, 1900 k.

Maga a templom nagyon szép állapotban van. Csak egy hibáját találok, alig látható! A templomkert szinte egy botanikus kerttel egyenlő. A növényzet szinte mindent eltakar, a kapuk pedig zárva vannak.

Kőkereszt (0.007 km)
Pincerendszer (2.048 km)