A római katolikus templom műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az 1770-ben telepített, derékszögű úthálózatú falu temploma a település központjában saroktelken áll. Műemléki környezetét képezi Ny-on a 467. hrsz. (plébánia, trsz.: 2247), É-on a 476., 475., 474., 472. hrsz.-ok É-i határa a Fő útig és a 643. hrsz. É-i, illetve K-i határa a Fő út K-i oldalán. Itt a határvonal ismét keresztezi a Bocskai utat és a 645. hrsz.-tól K-ről, illetve D-ről megkerülve a 468., illetve 469. hrsz.-okat, D-i határuk mentén éri el a plébánia kertjét.
külső leírás:
Az 1770-ben telepített, derékszögű úthálózatú falu temploma a Bocskai út és a Fő út kereszteződésében lévő saroktelken áll.
Műemléki környezete:
Ny-on a Bocskai u. 46. alatti rk. plébániaház, hrsz: 467, MJ-2247,
É-on Bocskai u. 67. (hrsz 472), 69. (hrsz 474), 71. (475) alatti lakóingatlanok,
K. felől a Fő út és a Bocskai út sarkán lévő 643 és 645 hrsz-ú ingatlanok.

A műemléki templom környezete most is nagyon rendben van. A templomkertben szép nyírt fű, a környező utcák pedig szépen takarítva.