Szentháromság
Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom, a szentély É-i oldalán féltetős sekrestyével. Fiókos dongaboltozattal fedett hajó, keresztboltozattal és fiókos dongával fedett szentély, a hajó Ny-i végében karzat. Falképek: 20. század. Berendezés: 18. század vége, 19. század eleje. Orgona: 1760-as évek (Martin Potkonitzky ?), átépítve és bővítve a 20. század elején. Építtette Tarródy István földesúr. 1817-ben épült az új torony és homlokzat a templomhoz. A templomkertben: Nepomuki Szent János-szobor (trsz.: 2204).
külső leírás:
Egyhajós, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom, a nyugati homlokzat középrizalitjában álló toronnyal.
A szentély északi oldalán féltetős sekrestye.
A templomkertben másodlagosan felállított Nep. Szt. János szobor, 1781.

Az előző jelentés óta egy külső felújítást végezhettek a templomon, mert lefestve és a tetőn a pala is kicserélve. Sokkal szebb az összhatás!