Dessewffy-kúria (Általános iskola)

oktatási és gyermekintézmény
általános iskola
Hatvan Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Parkban álló, téglalap alaprajzú, földszintes, kontyolt nyeregtetős épület, ÉK-i homlokzatának közepén háromnyílású kosáríves, utólag beüvegezett tornáccal, DNy-i homlokzatán attikafalas középrizalittal. Telkén földszintes, nyeregtetős gazdasági épület. Néhány boltozott, többségében síkfödémes helyiséggel. A 20. század második felében iskolává alakították.
külső leírás:
Nagy parkban álló, földszintes, kontyolt nyeregtetős kúria. ÉK-i homlokzatának közepén 3 nyílású kosáríves beüvegezett tornác. DNy-i homlokzatán attikafalas középrizalit.
Telkén földszintes, nyeregtetős gazdasági épület.

2011.10.04 07:34 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 47° 44,209' E 19° 35,770' - pont: 23

Az épület általános állapota jó, csak egy-két kisebb vakolathiba látszik a falakon. Érdekes, hogy iskolai funkciójához képest eléggé elhagyatott volt az egész, nemigen használhatják - de legalábbis nem iskolaként...