Szent Vendel-szobor

Plasztika
szobor
Plasztika
szobor
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falutól DNy-ra, a 070. és 0156. hrsz. utak találkozásánál, a Tarnóca patak hídjánál, lépcsőzetes alépítményen alul kihasasodó, feliratos talapzaton álló szobor. A szent hoszszú köpenyben, vállán tarisznyával, jobbjában kereszttel, baljában pásztorbottal, lábánál báránnyal látható. Az 1994-es restaurálás során jelentősen kiegészítették.
A falutól DNy-ra, a Tarnóca patak hídjánál. A 070 és 0156 hrsz. utak találkozásánál.
Lépcsős emelvényen, alul kissé kihasasodó párkányos posztamens, rajta Szt. Vendel álló alakja hosszú köpennyel, tarisznyával, jobbjában kereszt, baljában pásztorbot, lábánál bárány. Kő emlék.

2011.08.02 11:20 guess.who állapot: 3 - koordináta: N 47° 42,918' E 20° 9,396' - pont: 45

Az előző loghoz képest már a kereszt felső része is eltűnt, a vállból is letört egy darab (látszik a vasalás), az orr csonkolt stb. Talán szándékos rongálás lehet a háttérben...
A talapzat jó állapotú, felirata jól olvasható.
A szobor egyébként egy szántóföld kiszögellésében áll, két irányból mély vizesárok védi, tehát nem egyszerű megközelíteni sem.

Kőkereszt (4.254 km)
Temetőkápolna (4.833 km)