Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában a főút mentén, szabadon álló, egyhajós, egyenes záródású, manzárd tetővel fedett templom, a hajó K-i homlokzata előtt toronnyal, D-oldalán nyeregtetős előcsarnokkal. A D-i előcsarnokban gótikus ajtókeret. Síkfödémes hajó, a hajó két végén karzat. A középkori templomot a 18. században helyreállították, majd 1928-ban lebontották és helyén új templomot építettek.
Település központjában, főút mentén áll.
Egyhajós, egyenes záródású, manzárdtetővel fedett templom. A hajó K-i homlokzata előtt torony. A hajó D-i oldalán nyeregtetős előcsarnok.

Bemenni sajnos, nem tudtam, a tiszteletes elutazott több napra, és azt mondta a telefonba, hogy a presbiter sem tud beengedni. A templom állapota kívülről kiválóan jó.
Festett mennyezetkazettái az egri Dobó István Múzeum gótikus palotájának egyik termében a mennyezeten voltak a közelmúltig, most a várprogrammal kapcsolatos munkálatok miatt leszedték, és raktáron várja, hová kerül majd. Kivételes szépségű, növényi ornamentikával és figurális ábrázolásokkal gazdagon díszített kazettákról van szó.
A noszvaji templomban néhány kazettamásolatot helyeztek el a falon. A képeken az eredetiek láthatók, amik Egerben vannak.

kőhíd (0.067 km)
romos lakóház (0.262 km)