Községháza

közigazgatási épület
városháza
városháza
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon álló, U alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület, nyerstégla architektúrával. Főhomlokzatán közép- és oldalrizalitokkal, amelyeket fiatornyokkal közrefogott hullámvonalas záródású oromfalak koronáznak, a középrizalit felett huszártoronnyal. Részben szecessziós nyílászárókkal. A hrsz.: 113/5. alatt a főépülettel egykorú melléképület található.
külső leírás:
Megközelítőleg U alaprajzú, földszintes, nyeregtetős községháza huszártoronnyal, nyerstégla architektúrával. Főhomlokzatán egy háromtengelyes közép- és két egytengelyes oldalrizalit, melyeket fiatornyokkal közrefogott, hullámvonalas záródású oromfalak koronáznak.
A 113/5-ös hrsz.-on egykorú melléképület.

2016.08.02 15:40 Beka71 állapot: 5 - koordináta: N 47° 38,647' E 20° 39,243' - pont: 20

Alapvetően rendben van, néhány tégla ki lett cserélve a lábazaton. A tornyot célszerű lenne lefesteni.

Magtár (6.750 km)
Kemény-kastély (6.907 km)