Református templom és harangláb

Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Domboldalon álló, kör alaprajzú épület, kapuzata előtt timpanonos portikusz. Kupolaboltozatos belső tér, a kupola párkányát tizenhat oszlop támasztja alá. Berendezés: 19. század eleje. Orgona: 1907 (Angster-orgonagyár). Építtette gr. Keglevich Miklós (építész: Povolni Ferenc). A templomtól K-re négyzet alaprajzú harangláb. Tetején körbefutó vízvető fölött sátortetős fa felépítmény. Épült a 19. század első felében.
külső leírás:
Utcavonalon lévő kovácsoltvas kerítéssel lezárt közön, ill. lépcsőn keresztül megközelíthető, domboldalon álló, kör alaprajzú ref. templom, hármas kapuzata előtt timpanonos portikusz.

Nagyon jó állapotú templom és harangláb