Római katolikus plébániatemplom

Szent Kereszt felmagasztalása
Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keletelt, poligonális szentélyzáródású, kontyolt nyeregtetős templom, D-i homlokzata előtt álló toronnyal. A hajót és a szentélyt támpillérek erősítik. A szentély D-i oldala előtt kis hajlású nyeregtetővel fedett sekrestye, törtvonalú oromzattal. Csehboltozatos hajó, fiókos dongával fedett szentély. A hajó Ny-i oldalán síkfödémes fakarzat. Falképek: 1960 (Takács István). Berendezés: 18. század vége, 19. század eleje; főoltárkép: 1823 (Braun István). A 15. században épült templomot először a 18. században újították fel, majd 1824-ben átépítették, ekkor készült új homlokzata (építész: Rabl Károly), 1878-ban ismét felújították (építész: Staud János).
külső leírás:
Egyhajós, poligonális szentélyzárodású, kontyolt nyeregtetős, keletelt templom, a hajó D-i homlokzata előtt álló toronnyal.
A hajót és a szentélyt támpillérek erősítik.
A szentély D-i oldala előtt kis hajlású nyeregtetővel fedett sekrestye törtvonalú oromzattal.

A templom állapota most is nagyon szép. Az aljzati vizesedés néhány helyen már ledobálta a vakolatot és a festéket.

Pincesor (0.116 km)
Közpark (0.221 km)