Kétemeletes, romantikus ház. Gottgeb Antal, 1859.
:
Kétemeletes, három oldalról körülépített udvaros, eklektikus lakóépület, zártsorú beépítésben.
A kétemeletes, öt ablaktengelyes épület homlokzatát földszint fölött övpárkány, a második emeleten könyöklőpárkány tagolja és csigás-leveles díszítésű állókonzol-sorra ültetett koronázópárkány zárja le. A vakolatsávos földszinten állótéglány alakú, tagozatos, romantikus keretezésű ablakokat alakítottak ki. A keretezést felül középen kagylódísz ékesíti. Középen romantikus keretezésű szegmensíves kapu helyezkedik el, felül középen, leveles pajzsban portré-domborművel. Az emeleteken állótéglány alakú ablakokat képeztek ki, csigás állókonzolokban végződő keretezésekkel. A konzolpárok tört-íves, középen kagylómotívumban összefutó szemöldökpárkányokat tartanak. Az első emeleti ablakok alul volutákban végződő keretezései közötti mellvéd-szakaszokat leveles-fonatok díszítik. Ezen ablaksor, kagylójában fej-szobrocskákkal díszített szemöldökei alatt rokokó jellegű hálós díszítmény kapott helyet. A leveles díszítésű, romantikus könyöklőpárkányra ülő második emeleti ablaksor szemöldökpárkánya alatt az első emeleti ablakok díszítését egyszerűbb formában idéző díszek helyezkednek el.

Gyönyörű, díszes lakóház, mindössze a graffitiktől kéne a kaput megtisztítani, és a homlokzatot megtisztítani.

Városfal (0.081 km)
Városfal (0.081 km)