Jász-Nagykun-Szolnok
Törökszentmiklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keresztházas, félköríves szentélyzáródású templom, az É-i homlokzat előtt álló toronnyal, a torony aljában nyíló bélletes kapuépítménnyel. Síkfödémes hajó, félkupolával fedett szentély, a hajó bejárat felöli oldalán karzat. A szentély mindkét oldalán féltetős melléktér. Falképek, berendezés: romantikus. Orgona: 1863 (Komornyik Nándor). Építtette a vallásalap (építész: Gerster Károly). A templomkertben: Szentháromság-oszlop, 1897; kőkereszt, 1909.
Jelleg:
Egyhajós, keresztházas, félköríves apszisú, nyeregtetővel fedett templom, a főhomlokzat előtt álló toronnyal. A szentély mindkét oldalán féltetős melléktér.
A templomkertben Szentháromság oszlop, 1897, kőkereszt, 1909.
Beázik! A raktár fölött a fafödém leszakadni készül!

2011.04.22 10:40 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 47° 15,804' E 20° 31,447' - pont: 8

Ottjártamkor éppen a kerítést festették bőszen néhányan, a templomon azonban nem látszott, hogy dolgoznának. Sajnos a lábazaton és a tornyon is több helyen vizesedés, és ebből eredő vakolatmállás is látható, rövidesen tehát egy felújítás ráférne majd a templomra, bár az általános állapota még jó.